sábado, 3 de mayo de 2008

Televisió Digital Terrestre (TDT)

La Televisió Digital Terrestre (TDT) és una nova tecnologia per a difondre el senyal de televisió que substituirà el que teníem fins ara (analògic).

Aquesta nova tecnologia també utilitza ones hertzianes per a transmetre el senyal, però la informació la transmet mitjançant zeros i uns, això comporta molts avantatges, com per exemple, hi caben més canals, hi ha més qualitat d'imatge, de so i vídeo i també hi ha la possibilitat d'accedir a aplicacions interactives.

La característica que diferencia la TDT de les emissions digitals a través de cable o satèl·lit és que en la TDT les emissions són gratuïtes i no hi ha necessitat de subscriure's ni pagar quotes.

La TDT serà l'únic sistema que s'emetrà a Espanya per veure la televisió a partir del 3 d'abril del 2010, des d'aquesta data no es podrà accedir a la televisió via terrestre sense disposar d'un aparell receptor de senyal digital.

Què es necessita per a poder rebre la TDT?

* Comprovar si hi ha cobertura a la zona. Això es pot saber consultant a un instal·lador de telecomunicacions autoritzat o accedint a la pàgina web.

* Adaptar l'antena ja sigui individual o col·lectiva. Per a rebre el senyal de la TDT es pot seguir utilitzant l'antena UHF convencional, individual o col·lectiva, que s'utilitzava per rebre la televisió analògica terrestre. No obstant això, són necessàries una sèrie d'adaptacions que han de ser realitzades per un instal·lador de telecomunicacions autoritzat. En general aquestes consistiran en la instal·lació d'uns mòduls amplificadors de senyal per a les freqüències de la TDT.

* Disposar d'un equip receptor de TDT. Aquest sintonitzador permet rebre el senyal digital ja sigui a través d'un dispositiu extern connectat directament al televisor, o bé a través d'un televisor que disposi d'un receptor integrat.

Crec que la TDT és un pas molt gran cap a l'avanç tecnològic del nostre país, ja que en altres països com EEUU, Japó i altres d'Europa aquest funcionament de Televisió Digital Terrestre ja està en marxa. Això es degut a que tot i ser un servei que representa un cost inicial, un cop amortitzat suposa una gran millora en tots els sentits.

No hay comentarios: