jueves, 8 de mayo de 2008

Exposició Projectes telemàtics Grup3

Ahir les nostres companyes del Grup3 van presentar els projectes telemàtics:

Un projecte telemàtic és un tipus d'activitat didàctica on es porten a terme diferents activitats per elaborar i compartir coneixements a través d'Internet. Aquests projectes es treballen des de les escoles.

L'exposició la van realitzar a partir d'una googlepage que han creat. Un cop vam accedir al link
vam veure un vídeo d'una escola i la pàgina web sobre el Projecte telemàtic BONGOH que és un projecte dirigit a nens i nenes de 5è i 6è de Primària on cada escola crea una illa i totes juntes creen un arxipèlag anomenat Bongoh. Aquest tipus d'activitat és molt important ja que comparteixen coneixements a partir de les diferents àrees com són ciències socials (estudien diferents illes i la seva orientació geogràfica), llengua catalana (escriuen tota la informació que hi apareix), plàstica i informàtica (ho pengen ells).

També ens van mostrar un altre projecte telemàtic dirigit a Infantil, primer vam veure un vídeo i després vam poder visitar la pàgina per veure les diferents activitats que realitzen (en aquest cas, totes les activitats tenen a veure amb els sentits).

Aquest projecte l'ha creat LaceNet: una associació de professionals de l'ensenyament de la comarca del Bages i ho fan de manera gratuïta perquè creuen en treball cooperatiu.


Totes les escoles que hi participen tenen una caixa amb materials relacionats amb els sentits. Des de la coordinació del projecte es fan suggeriments per utilitzar els materials i es proposen diferents activitats perquè els nens hi aportin les seves creacions.

També hi ha una altra entitat que gestiona els projectes telemàtics que és el SECCAT (Secretariat de les Escoles Cristianes a Catalunya).


No hay comentarios: