lunes, 19 de mayo de 2008

Exposició Webquest i Caceres del Tresor Grup7

Avui ha estat el torn del meu grup i hem presentat les Webquest i Caceres del Tresor.

La Cacera del Tresor és un recurs didàctic de gran utilitat per aquells mestres que fan un ús de les noves tecnologies. Es tracta d'un procés de recerca d'informació a través de la xarxa sobre el tema plantejat pel mestre, on els alumnes participen activament en l'elaboració de la informació per tal de donar resposta a les preguntes plantejades. Al final s'acostuma a incloure la "gran pregunta" on la resposta no apareix en cap de les pàgines web facilitades, és a dir, que exigeix integrar i valorar si s'ha assolit tot allò que s'ha après durant la recerca.

Hem començat la nostra exposició facilitant la pàgina web de la Cacera del tresor que hem creat i l'activitat que hem proposat ha estat la de fer la Cacera sobre que són les Webquest, ja que ens ha semblat que és la millor manera perquè sapiguen en què consisteixen les Caceres del Tresor i que són les Webquest.

Un cop han acabat de fer la Cacera, ens han enviat per mail tota la feina que havien fet i hem preguntat que creuen que és la Webquest i si la utilitzarien com a recurs didàctic.

La Webquest és una proposta didàctica guiada que es basa en la recerca d'informació a través d'Internet i en l'elaboració d'un conjunt d'activitats cognitives (anàlisi, síntesi, valoració), a partir de la interacció entre els alumnes. Una característica rellevant de les Webquests és que es basen en el constructivisme, és a dir, que els alumnes construeixen els seus coneixements a partir dels que ja posseeixen prèviament.

Hem facilitat la web on apareix tota la informació relacionada amb les Webquest i les Caceres del Tresor, les seves diferències, exemples... I hem deixat una estona perquè miressin el contingut i al final hem posat una de les experiències Bit a Bit que vam veure durant els primers dies de classe.

No hay comentarios: