miércoles, 14 de mayo de 2008

Exposició XTEC Grup5

Aquest matí les nostres companyes del Grup 5 han fet l'exposició sobre XTEC.

Xtec (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) és un portal educatiu adreçat als docents per tal d'oferir una sèrie de serveis que puguin ajudar a desenvolupar diferents tasques educatives. Tot i que està dirigit a professors, també el poden visitar i utilitzar centres educatius, alumnes, pares i mares.

L'activitat que ens han proposat ha estat la d'aprendre a navegar dins d'aquest portal educatiu a partir de diferents recerques i en cap moment hem pogut utilitzar el buscador per localitzar la informació que ens han demanat.

En primer lloc ens han dit que busquem el Currículum de parvulari ja que han pensat que ens anirà molt bé per l'assignatura de didàctica. Aquest no m'ha costat gaire de localitzar.

Seguidament hem cercat Trobada d'educadors blocaires
. Com molta gent no ha trobat l'artícle, les nostres companyes ens van dir quin camí havíem de seguir: ButlleTIC i un cop veiem tots els articles hem d'anar a baix de tot i clicar on diu "entrades prèvies" fins arribar a la notícia que desitgem.

Després hem buscat Cançons per infants. Aquesta cerca ha estat molt fàcil i ens serà molt útil per l'assignatura de música ja que hi apareixen moltes de les cançons que hem aprés. Per poder accedir hem d'anar a Escola oberta/educació infantil.

En quart lloc hem cercat TIC aula parvulari cicle inicial. Aquesta recerca també ha estat força fàcil ja que s’havia de seguir el mateix camí que en la proposta anterior: Escola oberta/educació infantil.

Seguidament una quinzena de cursos per l’estiu. Aquesta ha estat la més difícil de totes! Notícies d'interès/+notícies/repte del saber, 3ª edició anirem a una altra pàgina que es diu http://www.unica.edu/ un cop aquí anirem a notícies/+notícies fins a trobar la que estem buscant.

Finalment, en Jordi ens ha proposat que busquéssim les places que s’ofereixen per educació infantil i li diguéssim què havíem trobat (2000), per poder buscar aquesta informació hem anat a: http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio un cop arribem aquí, anirem a Oposicions i concursos/personal docent/ingrés i accés a cossos docents/convocatòria 2008/mestres.

D'aquesta manera hem pogut veure les diferents seccions que ens ofereix la pàgina Xtec d'una manera més dinàmica i motivadora per a poder aprendre millor els continguts que hi podem trobar així com: l'Escola Oberta, la formació permanent (material d'informació TIC, com crear Webquest...), serveis educatius, Webs de centres, estudis, ButlleTIC, entre d'altres.

No hay comentarios: