miércoles, 28 de mayo de 2008

Què m'ha aportat aquesta assignatura?

Fins ara, tot el que havia estudiat referent a les noves tecnologies era més de cara a la informàtica (Visual Basic, algoritmes, llenguatge binari... i sobretot ofimàtica).

L'assignatura NTAE m'ha resultat molt interessant, doncs a partir dels meus coneixements previs he pogut adquirir nous conceptes i unir-los als que tenia fins construir-ne de nous ja que tot el que hi hem treballat estava relacionat amb l'educació i crec que com a futurs docents hem de conèixer el millor possible totes les aportacions tecnològiques i com enfocar-les als nostres alumnes.

Aquests són alguns dels temes que hem tractat:

* Creació del Bloc. Crec que és un espai molt complet on a part d'escriure i publicar tot allò que considerem important, també podem posar música, vídeos, fotografies... i també té d'altres funcions que he descobert a mida que he anat investigant. Penso que és una eina molt útil per a tothom.

* Els conceptes i continguts treballats a classe, com per exemple els projectes telemàtics, Xtec, Edu365, les pissarres digitals (PDI)... Penso que tots els aprenentatges adquirits a aquesta assignatura han estat positius per educar en un futur ja que quan nosaltres siguem mestres les noves tecnologies encara estaran més presents a l'aula, i haurem de saber com tractar-les, fins a quin punt s'han d'utilitzar, etc.

* També he conegut programes lliures com el Gimp, Audacity, Openoffice, CMAP Tools i Jclic.
Penso que és molt interessant que hi hagi programes lliures, doncs tenen les mateixes funcions que els que són de pagament, però ens permeten utilitzar-los de forma gratuïta, és a dir, no hem de piratejar, ni de gastar diners. En canvi, si utilitzem programes privatius (els que s'han de pagar per poder utilitzar-los), no tothom pot pagar el que costa i en aquest cas, si aquell nen vol practicar allò que ha après a casa, no ho podrà fer ja que no disposarà del programa.

* El programa Jclic. Un programa on podem crear diferents activitats educatives en funció del que volguem explicar a l'aula. Podem presentar-lo per treballar individualment i així els alumnes estaran al corrent dels coneixements adquirits i si veiem que algun nen que no acaba d'assimilar una àrea determinada podrem preparar-li uns exercicis especialment per ell.

* La creació d'una pàgina web (googlepages). Des d'on hem pogut enllaçar el Jclic que hem creat individual i en grup, i en el meu cas, el treball de Webquest i Caceres del tresor. És molt senzill crear-ne una i també és una proposta molt interessant perquè avui en dia quasi tots els llocs tenen una web ja que és una manera ràpida i pràctica de visualitzar informació.

En conclusió valoro positivament l'assignatura, els diversos temes que hem tractat, les activitats que hem fet en grups i els diferents aprenentatges que he adquirit. La manera d'explicar d'en Jordi Simón ha facilitat que les classes hagin estat amenes i no s'hagin fet gens pesades, ja que ens ha transmès els conceptes de diverses maneres com ara a través de vídeos, exemples en diferents formats que ens facilitava ell mateix, blink... per tal que
els conceptes ens quedessin més clars i ens ha ajudat i atès alhora de resoldre els dubtes que hem tingut.

No hay comentarios: